RANDERS KUNSTMUSEUM

viser

INGE RASMUSSEN

12. august til søndag den 8. oktober 2006
 

Retrospektiv udstilling af Inge Rasmussens malerier

 

Erindringsforskydning, 2006
Olie/Tempera på lærred 140x160 cm.

”Den rene og uforfalskede farveglæde er det mest iøjnefaldende hos Inge Rasmussens malerier. Den fanger straks, for hun har en sjælden evne til at få farverne til at spille sammen som instrumenterne i et orkester.”

 Maleren og grafikeren Inge Rasmussen fyldte 70 år den 8. juli 2006. I den anledning er det med stor fornøjelse at Randers Kunstmuseum kan vise en omfattende retrospektiv udstilling, forbundet med en publikation, der præciserer hendes værdifulde og originale betydning som bidragyder til den koloristiske tradition i tidens malerkunst.

                      Gennem mere end 40 år har Inge Rasmussen udtrykt sig gennem maleriet, og hendes kunstneriske produktion er ikke alene tidsmæssigt omfattende, idet den strækker sig fra 1960’erne og frem til i dag. Den er også mangefacetteret, nuanceret og forskelligartet i udtrykket, hvilket gør det så meget desto mere spændende at betragte hendes værk retrospektivt. På udstillingen der åbner fredag den 11. august kl. 16 vises primært malerier, men også enkelte skitser og grafiske værker af Inge Rasmussen.

                      Motiverne til de farvestrålende billeder henter Inge Rasmussen både i Randers, Grækenland og Tyrkiet. Af særlig betydning blandt Inge Rasmussens mange rejser var det første møde med Istanbul. Et besøg, der gav nærende inspiration til Inge Rasmussens usædvanlige koloristiske begavelse og som blev fulgt op af en række længere ophold: ”Jeg fik lyst til at give mig den rene farve i vold. Det var farveglæden i Orientens folklore, der smittede.” Også den orientalske ikonografi blev en vigtig inspirationskilde for Inge Rasmussen, der blev uddannet på Århus Kunstakademi under lærerne Niels Lergaard og Palle Nielsen 1964-67. Man kan sige, at Inge Rasmussen har gjort kontrasternes møde til et omdrejningspunkt i sin produktion, både koloristisk, kunstnerisk og tematisk. I hendes kunst mødes de nære og de fjerne horisonter, den varme og den kolde farve, den europæiske malertradition og den orientalske folklorekunst i en harmonisk balance der er helt særegen for Inge Rasmussen. 

 Lise Jeppesen
museumsinspektør

 


 

 

Mod vinter. 120x160 cm. Olie/Tempera på lærred. 2006

 

 

 

Panorama fra Inge Rasmussens første udstillingsafsnit

Se også panorering fra Inge Rasmussens andet udstillingsafsnit her

Se også panorering fra Inge Rasmussens tredje udstillingsafsnit her

 


 

Forslag til udsmykning af moské

 

 

 

Det gyldne horn. Triptycon. 1997
150x170 cm.
Tilhører Dansk Andelskassers Bank. A/S, Hammershøj
 

 

Karm. Olie/tempera på lærred. 2000-01

 

  

Fragmenter af Peters verden II.
Olie på lærred. 111x95,5 cm.
Tilhører ARoS, Århus Kunstmuseum

 

 

Inge Rasmussen